סלט טונה צרובה בלבנדר מפולפל


מאת ד"ר רני פולק

תוספת נהדרת ומרעננת למנה העיקרית בארוחת ראש השנה, נותנת טעם טוב לשנה החדשה.

מצרכים: (8 מנות)
- 1 סטייק טונה
- 1 חסה/קופסת עלים של בייבי סלט
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית גרגירי פלפל לבן
- 1 כפית גרגירי פלפל שחור
- 2 כפות זרעי שומר
- 1.5 כפיות פרחי לבנדר מיובשים
- רוטב זרעי חרדל

מצרכים- רוטב זרעי חרדל: (8 מנות)
- 1 כף גדושה חרדל דיז'ון.
- 1 כף גדושה דבש.
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף זרעי חרדל.
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 3 כפות מים.
- 1 כפית דבש
- מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:
- כתשו את המלח, גרגרי הפלפל הלבן והשחור, זרעי השומר והלבנדר יחד בעלי ומכתש.
- חיתכו את סטייק הטונה לארבע וטבלו את החלקים בתערובת התבלינים
- חממו את שמן הזית על אש גבוהה וצרבו למשך דקות ספורות משני הצדדים. היזהרו לא לבשל את הסטייק יותר מדי
- קררו את פיסות הסטייק חיתכו אותם לפרוסות והגישו עם העלים הירוקים והרוטב

רוטב -אופן ההכנה:
- קלו את זרעי החרדל במחבת יבשה.
- ערבבו את כל החומרים בצנצנת ניעור.

בתיאבון, ושתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה.

 התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד ואינם מהווים המלצה כלשהי.